Thursday, June 30, 2011

Supermannnn !!!!!!!! Order yang mencabar!


Aip. Assalamualaikum.. Nak letak gambar-gambar order daripada Afiq Rashid dan kawannya nama Luqman, collegemates kat KMS ni gak. Tengok la gambar-gambar ni kalau tak boring..hehehe...

Order kali ni sangat mencabar.. mencabar ! haha


Ni hp strap logo Superman. 3 kali kot trial and error huruf S tu. nampak senang nak lukis tapi bila nak buat keychain, haha susah gak ah.



okay yang ni okay sikit buatnya sebab simple sikit. Lagipun dulu dah ada orang pernah order pattern ni, okay sikit laaa...haha..




Ni logo Green Lantern.. okay seriously tak tau apa bende tu..filem eh? hahaha sorry mmg tak update gilaaa ah pasal movie2 ni. I told u, I live in my own world ! HAHA (okay I never told u bout this before. haha)
Ni dua kali trial nak potong bentuk kat tengah tu. Mula-mula nampak tak smooth, so buat lain.




Ni Luqman kawan Afiq tu punya. Huruf L Death Note! oooh L sangat hensem okayyyy! Sooo cool. Suka gila ah. Even lambang ni pun dah hafal lukisnya dari masa sekolah pastu tulis nama 'Laena' pakai huruf ni..haha.. comel kan. I know.

Tapi susah gilaaaaa buat keychain ni! Nak potong lekuk-lekuk tu. Dah la kain hitam, tak boleh lukis atas kain tu. Jujurnya. Saya tak guna apa-apa guide untuk gunting bentuk ni. Agak-agak je kat atas kain tu nak gunting macam mana. Nak lukis tak boleh kan, so lukis dengan jari je la..haha magic tak lukis dengan jari? Magic kan? I know.

Nasib baik menjadi dengan 1 trial je. hahahaha
Keychain ni paling hardcore dalam hati kot. haha




Ni gitar ni tertinggal pulak dalam senarai order Afiq kat atas tadi. haha.
Dia nak kaler Superman, biru merah kuning. oooh tak tau bagi dia okay ke tak ni.
btw, ai terlupa nak jahit tali gitar kat situ. hehe.
kire halal laaah. hahaha



I told you right, I love L !!!!


Monday, June 27, 2011

order dari UiTM~ ada Aimi, ada Pikok, ada kawan-kawan~ :D


Haiiiii ! Kali ni ada order daripada cik Aimi Naquiah dan cik Pikok! hehe. dua-dua student UiTM. Kawan skola saya. 8 nametags kat atas ni Aimi order untuk geng dia.



Ni pulak kawan U Aimi order. Phone casing gambar Domo-kun. Dua-dua nak background kaler pink. Diorang jugak nak letak nama. Uuuuu hope diorang suke laaaa!



Ni saje-saje je buat hp strap love ni. Bagi hadiah kat Aimi sebab beli banyak kan~ huhu
Rasa suka la pulak kat love ni.



Ni rama-rama, haritu dah cerita sikit. Tapi lepas tu kawan Pikok ni nak tambah lagi satu rama-rama, nak kaler biru. kat belakang ada tulis nama~



Ni pun kawan Pikok order. Keychain alphabet 'Z' dan 'W'.


Ni pulak kawan order, cik Nadiah, budak KTT. Dia nak bear kaler keputih-putihan dan mafela kaler oren...
Ni Teddy On Ice dari Teddy Collection !! :)

Okay takat tu saja update!
Daaa !



♥ It's Flowering Time! ♥


It's Flowering Time! 

Super cute brooches are in the house now~ ! 
100% Handmade with  

THEME: Flower 

Get it now! It is limited!

Fair price for all customers out there! 


Assorted types of flower brooches



TYPE: Japanese rose
COLOR: Classic Grey ( SOLD TO Miss Aimi Naquiah )



TYPE: Pearl Carnation
COLOR: Baby blue



TYPE: Japanese rose
COLOR: Blue and Old Pink



On hair:

TYPE: Sweet Seroja
COLOR: Dark blue
( SOLD TO Miss Aimi Naquiah )



TYPE: Sweet Pearl Seroja
COLOR: Hot Pink


Any inquiry? Just email me :)

*Not all the colours are written up there. They are just only a few of it :)
I'm lacking of time !!! Bye ! :}




Saturday, June 25, 2011

Bunga~Bunga

Malam-malam gini rasa best lak nak try buat bunga rose. 


Ni la hasilnya. Malam-malam, camera pun jadi buta la..Bila ada flash..nampak tak lawa gambar tu..haha... ni je la. Lain kali tangkap lain pulak. hehe



Ni pulak brooch bunga lapis-lapis ni.. dah buat awal dah tadi. Nak jual 
masa kat hari pendaftaran student baru kat KMS.. hehehe... tak tau nak buat banyak mana ni. Brooch pun dah habis :D


OKAY KE TAK NI???

:}








Wednesday, June 22, 2011

Brooch DIY Pack (2 in 1)




Assalamualaikum dan hai hai, Iliana datangggg lagi ! hikhik
Kali ni bawak barang baru masuk~ ahha~
sapa nak? Ni ada DIY Pack baru ni. Pek khas untuk buat brooch. Kalau awak semua rasa teringin nak menjahit, buat brooch comel sendiri, boleh la try ni.

Ada dua jenis, tapi design dua-dua sama ya...


PACK A
Pack A ni ada kain felt warna hitam, merah, dan jingga, 2 round brooch pins, 1 4-holes round button, 1 star button, dan manik warna ungu :D
warna jingga ni sama dengan warna dalam pack B kat bawah ni. Sorry gambar kurang clear..teknik pencahayaan yang kurang bagus..hehe



PACK B
Pack B ni pulak ada kain felt warna hot pink, ungu, dan jingga, 2 round brooch pins, 1 4-holes round button, 1 star button, dan manik warna silver :D


oh ya, untuk dua-dua pack ni, warna butang-butang adalah random. Lagi 1, pek ni juga ada disertakan dengan:

1. Step-by-step bergambar cara untuk membuat brooch
2. Corak design yang boleh anda gunting lepas tu trace atas kain (corak butterfly dan bunga)


Harga adalah sangat berpatutan... ada dua design brooch, 3 pilihan warna kain bagi setiap pek, aksesori disertakan, panduan step-by-step, dan corak yang mudah anda ikuti! Belilah!

RM 10.00 (TIDAK TERMASUK KOS PENGHANTARAN)

Berpatutan kan? Boleh dapat dua design lagi :D hehe byebye!

*pek ni dua-dua limited dalam simpanan saya ni. cepat-cepat kalau mau~*

ada apa-apa pertanyaan, straight away email ke laena_kim@yahoo.com yaa~

Friday, June 17, 2011

apo nak dikato~

Baru petang tadi dapat berita sedih. Berita sedih yang dikongsi melalui FB je. Seorang senior telah menghadap Ilahi hari ini. Allahyarham Ahmad Afiq Aiman, senior A-Level Engineering kat Kolej MARA Seremban ni. Ajal menjemput tak mengira umur.. Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas roh senior saya tu :'[

 

Okay la, ni nak tunjukkan... Ni order daripada junior saya kat SMK St. Bernadette's Convent. Dia request nak huruf S dan M, lepas tu nak satu paper clip bookmark~ ehe~ thank you yaw~ hope you like it~



Ni nametag, semua ni nama collegemates.



Ikan Punk

ha yang ni pulak special request daripada one of my bestfrens dari skola, Nadiah. Dia nak bagi hadiah kat kawan dia, and dia request nak bentuk ikan. Kaler pulak memang dia nak kaler light purple or blue sky, so amik,,, kite letak dua2 kaler terus...hahaha.... ni saya design sendiri, lukis-lukis atas kertas dulu nak cari idea, terus buat! ehehe. Dalam gambar ni, LOVE tu saya edit je tapi ikan ni betul-betul ada love tu. Kaler pun sebijik, hot pink. Saya letak kemudian LOVE tu. Gambar ni ditangkap sebelum saya letak love tu, tu sebab edit nih. haha. Amik kamu ikan punk ni !!

Terima kasih~~


**Yang pergi tetap pergi, yang hidup perlu meneruskan perjalanan yang semakin pendek.


Love,       

Saturday, June 11, 2011

MARA College Seremban Registration Day

Ni antara handmade keychains/phone straps yang dah siap untuk jualan masa hari pendaftaran junior kat Kolej MARA Seremban nanti. Masa awal-awal jahit ritu, laju je la..sekarang ni, makin lama momentum makin berkurangan..tak dapat nak kekalkan..MALAS dah datang..hahah.. tambah-tambah 1st week cuti dah nak habis dah. Kalau ikutkan perancangan nak siapkan jahit masa 1st week je, lagi 3 minggu tu nak buat segala bagai keje skola (dalam kata standardnya, ASSIGNMENTS) yang berlambak-lambak tu. Tapi tak tau la, tengok keadaan la :D hahahaha


Yang ni cupcake keychain, nampak sedap ke ha?

perisa strawberry, orange, dan...Vanilla?
Cantik tak label kolej tu?? Yang kat sisi kanan cupcake tu? Semua keychain/phone strap ada letak benda tu. Nampak macam ada jenama kekolejan sikit kan. HAHA



ha, hari tu ada customer ibu datang rumah. Dia tengok benda ni sekali. Dia tak tau apakebenda la benda ni. hikhik
Ini lah diaaaaa... Onigiri ! Ala makanan jepun. Rice ball kan nama English dia? Entah la. Ni ada dapat idea nak buat dari satu video tutorial ni, tapi dia buat lain sikit, ni dah modified punye.. ngeheheh


Wow wee...ada kawan baruuuu datang... Ni biskut pulak. Nama dia? Boleh la kot Chipsmore.


Ni standard punya..strawberry.
COLOURFUL STRAWBERRIES.

Nampak sedap ke.
kikiki


Nampak lawa pulak tangkap gambar macam ni. haha


Ni Teddy, macam yang saya dah biasa buat sebelum ni (boleh tengok dalam post-post sebelum ni) tapi kali ni Teddy datang dalam koleksi baru !
Ni namanya Teddy On Ice ! (takde la ice sangat)
ni khas buat untuk jual kat KMS sebab memandangkan budak-budak kolej ni bakal-bakal dan bakal student U luar negara, Teddy macam ni lebih sesuai, nampak macam nak main salji pulak. haha


Ni antara brooches yang saya buat. Tak buat banyak lagi. Ada 3 dah dibeli oleh customer ibu. Sama la dengan strawberry, ada 2 dah dibeli jugak. Malas la pulak nak upload gambar barang2 yang dah kena beli. haaaa takat tu je laporan kali ni. Haiipppp !
Nanti datang la gerai ai !

Semua ni limited ! Handmade maa...takkan sama dengan barang pukal dari China. HAHA

Tuesday, June 7, 2011

Butterflies Order From UiTM Student


 Butterfly~ Butterfly~

 Hai hai! Ni order daripada kawan kepada kawan saya, student UiTM. Beliau nak sepasang rama-rama.


 Ni bahagian belakang, ada nama dijahit.

So far, sangat busy dalam first week cuti ni. Nak siapkan order bertangguh masa kat kolej dulu (dah janji yang order hanya dibuat masa bulan Jun :) hehe) dan nak siapkan keychains untuk jualan masa Hari Pendaftaran student baru Kolej MARA Seremban. Hope semuanya berjalan lancar :) hehe ameeeen..

Banyak dah siap untuk keychains jualan tu, tapi lain kali la share. Untuk masa ni share butterflies ni je dulu :]
Byeeeeeeeeee~



strwaberry dengan carrot ni ibu yang buat, untuk hantarn kahwin. isi dalamnya, garam. Cantik kan kan kan??
Ada kelainan sikit dari hantaran yang biasa-biasa tu.. ehehe

Sunday, June 5, 2011

Happy Birthday


Hari Jumaat (ala kira semalam la walaupun sekarang dah pukul 1:40 am hari Ahad) ialah birthday Ashikin, one of my collegemate, budak IB. And hari Rabu hari tu, one of her classmates datang bilik saya then tanya,

"Iliana ada apa-apa tak boleh kasi hadiah birthday kat Shikin?"

Of course not ! Exam week la sayang! haha
dah berbulan-bulan dah tak menjahit kat kolej. haha
Tapi sebab dia macam perlu sangat, memandangkan dia tak sempat nak cari hadiah, okay I'll do it for you!
Kite buat hari Khamis okay?
Lagipun hari Jumaat tu exam English paper 1 dengan Pendidikan Agama Islam je PONN.. berlagak gila. haha
takde la. ni memang betul la. memandangkan PAI tak masuk dalam pengiraan pointer IB, so cam malas-malas sikit. hikhik

So, macam tu lah hasilnya. Macam dalam gambar kat atas tu. Bukan keychain, bukan phone strap or whatever. Just cake je. A slice of cake. Yang tak boleh dimakan. haha boleh la kot buat perhiasan atas meja study dalam bilik :D

Happy Birthday Shikin !

*Thank you Dayang Khairunnisa :)