Monday, September 26, 2011

Jewelry !!!

Assalamulaikum dan hai semua!
cewaah minggu test pun boleh update blog. Ni nak update sikit je, saje nak kongsi cerita baru dengan orang lain. haha
Minggu ni akan berlangsung satu event untuk student perempuan sahaja kat kolej kitorang.
Namanya, Lailatun Nisa'. Untuk yang Muslim/ah mesti tau kan maksudnya. Maksudnya malam perempuan. Okay, dah nama pun malam untuk perempuan, so yang attend-nya mesti lah perempuan sahaja, Muslim and non-Muslim.
Salah satu acara malam tu ialah gift exchange antara coursemate. Denstistry-dentistry, medic-medic, biotech-biotech, tindikan-tindikan (course pendidikan), engineering-engineering, accountancy-accountancy, dan TESL-TESL.
Hari Sabtu haritu baru teringat yang hadiah tak beli lagi!
So Ahad tu (semalam) saya pegi la outing ke Plza Ampangan kat Seremban tu dengan dua orang classmates MD62 saya, Fiqah n Nabila. Fiqah orang Ganu, Nabila orang Kedah, saya orang Perak. hehe
So so soooooooo....

Inilah apa yang saya beli masa tu!!


 Kayhh... bracelet ni murah amat okay, RM 4.00 je! So I decided to buy this for myself. Dah lama gak teringin nak ada gelang-gelang ni. haha. Comel kan? Suke la gegantung2 ni!


Rantai ni dialas dengan lab report Chemistry. haha. Aura Chemistry terkeluar sampai nampak berseri-seri pencahayaan gambar ni. hehek

Okay, rantai ni la hadiah saya. haha. Tak tau la sapa dapat nanti... Hope sangat takde budak kolej perempuan Dentistry yang baca post ni sebelum Lailatun Nisa'... haha.. btw saya sukaaaaa sangat dengan rantai ni. Actually dah lama suka. Dulu mahal kot rantai ni. Skang ni harga dia dah affordable la.. I mean saaaangat affordable.. hehe
Tahniah la sape yang dapat nanti! hikhik
Kalau saya tau sapa yang dapat hadiah saya ni nanti, saya akan update kat blog ni nanti! hehe

**Plan nak beli lagi satu rantai tu untuk diri sendiri tapi kaler tu tinggal satu tu je kat kedai tu!! Tapi, walaupun rantai tu panjang, tetap terlindung ngan tudung yang panjang sampai ke abdomen bila pakai. I mean bila pakai pashmina. Ya, pashmina memang panjang, saya rasa secure bila pakai. haha
Oh ya, pernah terniat nak buat post pasal koleksi pashmina saya, tapi tak kesampaian lagi. Tengok lah nanti. hehe. Bai.

Assalamulaikum :}


Saturday, September 17, 2011

It's a Clay, Clay World :D

Assalamualaikum..

Hai ! Iliana datang lagi ! Lama gila dah tak update blog ni. Berbulan dah. Menjahit keychain apatah lagi, dah stop lama jugak dah ni. Apa-apa pun kena utamakan hal-hal kolej, bak kata ibu, kejar yang besar dulu.. Yes! Kejar cita-cita jadi dokter gigi dulu baru boleh jadi crafter sejati lepas tu! hehe

oh ya, lepas ni ingat nak stop kejap felting2 ni. Dah boring pulak, hehe. Ingat nak tukar angin cuti sem nanti. Nak main clay pulak ! Sebenarnya perasaan nak main clay ni ditrigger setelah roomate saya tunjuk satu blog orang ni jual handmade keychain made of clay ni. Comel..saya suka.. haha. Lagipun, dulu-dulu masa cari idea untuk keychain felt, saya terjumpa satu tutorial untuk buat keychain clay, berminat, just masa tu tak tau mana nak cari bahan. Sekarang je telah dibukakan jalan untuk saya join bidang ni, Insya Allah. hehe

So, sebagai persediaan cuti nanti, dah tempah clay siap-siap dah.. and dah dapat dah.. hehe. tak best la kan kalau time dah cuti baru nak order, pastu nak pulak dapat reply "Sorry Miss, but the item that you asking for is currently out of stock.."

Heh tak best kan. Baik order awal-awal. haha. So inilah dia sedikit gambar barang-barang baru yang sangat precious bagi saya tu...hahaha...



Ni dia polymer clay saya... Ada 15 blocks semuanya, dan of course la ada 15 kaler. haha. Okay dah teruja sangat dah ni :D


Ni pulak tools yang disertakan sekali dalam pek ni.. Okay tak tau apa kegunaan secara tepat tools ni. haha. Takpe, boleh belajar :D



Oryte, ni aksesori-aksesori untuk start craft ni. Ada hp strap, keyring, eyepin, jumper,dan lain-lain. Boleh klik kat gambar tu kalau nak tengok lebih jelas. Wuu barang-barang ni betul-betul buat saya teruja nak start crafting cuti nanti !!!

Oh ya, tapi saya tak attend mana-mana class untuk clay ni pun. Insya Allah segalanya dipermudahkan oleh Allah. Yala, kelas pun manusia yang buat, so kalau kite percaya pada bakat semula jadi kite, Insya Allah kite pun boleh buat, cuma perlahan-lahan la kan, amik baby step dulu. ehehe.

Dan saya dah buat research sikit pasal polymer clay ni. Bila ia selamat, bila ia boleh jadi bahaya (i mean time pembakaran la.) Oh ya, and of course, benda ni kena bake lepas dah siap :)

So, tu je la kot nak update kali ni. Nak sambung buat Internal Assessment Maths yang susah gila tu T__T
Bila kata susah, YA, benda tu memang susah. Haih.. Insya Allah dapat siapkan by today or tomorrow. Lusa kena hantar kan. haha.

Okay, have a nice day or night whenever you read this post <3

Assalamualaikum and not to late to wish you all a Happy Eidul Fitri !