Saturday, July 14, 2012

Handmade Vintage Brooch


Assalamualaikum.. hehe hai rajin juge ai nak edit edit buat kolaj lak. Lawa le sikit kan nak promote barang sendiri. hehe. Ni merupakan koleksi terbaru saya.. Vintage style brooch. E'ewahhh.. hihi

oh ya, sebelum tu, jom like facebook page saya dan kawan saya ni ye! Amethyst





ENCHANTÉ

Bagi yang menginginkan gaya yang manis dan anggun, brooch ini amat sesuai untuk dipadankan dengan pakaian atau pun tudung kerana padanan hijau dan ungu kelihatan amat menawan. Brooch ini adalah 100% handmade.

Setiap design adalah eksklusif dan tidak akan dibuat lagi. Hanya ada satu yang dihasilkan bagi setiap design.

RM 6

Email your:
name
address
contact no
brooch name (for example: SEALADY)

to
laena_kim@yahoo.com

*Pakaian yang dipamerkan hanya untuk tujuan hiasan semata-mata









SEALADY

Rasai perasaan berada di laut! Brooch eksklusif dari Amethyst ini merupakan 100% handmade. SEALADY menyampaikan motif laut dengan elemen butang bercorak timbul kapal layar dan diserikan dengan hiasan manik yang membawa simbol mutiara, harta karun yang didapati dari dasar laut.

Setiap design adalah eksklusif dan tidak akan dibuat lagi. Hanya ada satu yang dihasilkan bagi setiap design.

RM 6

Email your:
name
address
contact no
brooch name (for example: SEALADY)

to
laena_kim@yahoo.com

*Pakaian yang dipamerkan hanya untuk tujuan hiasan semata-mata










SUMMER BLOOM

Biru dan jingga memberikan gambaran yang indah pada musim panas. Brooch ini merupakan 100% handmade. Ia diilhamkan daripada gubahan jambangan bunga dan warnanya menggambarkan musim panas.

Setiap design adalah eksklusif dan tidak akan dibuat lagi. Hanya ada satu yang dihasilkan bagi setiap design.

RM 6

Email your:
name
address
contact no
brooch name (for example: SEALADY)

to
laena_kim@yahoo.com

*Pakaian yang dipamerkan hanya untuk tujuan hiasan semata-mata

Wednesday, March 7, 2012

T-shirt-like Handsocks On Sale!

Assalamualaikum! Kali ni nak update pasal..... Handsocks! Okay kat KMS ni memang ramai lah yang ada beli handsocks macam style T-shirt ni sebab boleh pakai dengan tshirt lengan pendek. INGAT, HANDSOCKS KETAT DAN NIPIS MACAM YANG SELALU KITA NAMPAK JUAL TU HANYA SESUAI DIPAKAI KALAU KITA PAKAI BAJU YANG LENGANNYA LONGGAR, TERMASUKLAH BAJU KURUNG.. wah pening baca caps lock. Tapi tu, just nak tegaskan tu je. Tak boleh sebenarnya pakai tshirt lengan pendek dengan handsocks ketat tu.. huhu

So,,, kali ni korang boleh dapat alternatif lain yang lebih menarik kalau nak pakai tsirt lengan pendek. Kami ada T-SHIRT-LIKE HANDSOCKS~ wuhuuuu!!

*untuk melihat ukuran bagi panjang 'Normal', sila scroll entri ini ke bawah sekali :)


Glorioso Camino

Semuanya mengenai JALURAN!
Sesuai untuk mereka yang menggemari corak ringkas tetapi kelihatan menarik =D


Super narrow stripe

(a)    Colour: Black and white
Price: RM10.00
Size available: SOLD OUT
Length: Normal

(b)   Colour: Maroon Grey
Price: RM 10.00
Size available: S (1)
Length: Normal



(c)    Colour: Green
Price: RM 10.00
Size available: SOLD OUT
Length: Normal

(d)   Colour: Blue and light blue
Price: RM 10.00
Size available: S (1)
Length: Normal



(e)    Colour: Orange
Price: RM 10.00
Size available: (1)
Length x width: 39 cm x 10.5 cm
Getah: 9 cm

(f)   Colour: Blue and Blue black
Price: RM 10.00
Size available: M (2)
Length: Normal



(g)    Colour: Blue/Brown/Red/Pink
Price: RM 10.00
Size available: SOLD OUT
Length: Normal

(h)    Colour: Yellow/Green/White/Blue
Price: RM10.00
Size available: SOLD OUT
Length: Normal



(i)    Colour: Blue
Price: RM 10.00
Size available: SOLD OUT
Length: Normal

(j)    Colour: Green
Price: RM10.00
Size available: M (1)
Length: Normal



(k)    Colour: Black/Red/Blue/White
Price: RM 13.00 (special pack with high quality fabric)
Size available: L (Booked by Putri)
Length: Normal

(l)   Colour: Black/White/Light Pink
Price: RM13.00 (special pack with high quality fabric)
Size available: SOLD OUT
Length: Normal


(m)    Colour: Light Brown/ Dark brown (I have this one :D)
Price: RM 10.00
Size available: M (1), L (1)
Length: Normal

(n)   Colour: Maroon Grey
Price: RM 10.00
Size available: SOLD OUT
Length: Normal

(o)    Colour: Black/White
Price: RM10.00
Size available: L (1)
Length: Normal



(p)    Colour: Blue/White
Price: RM 10.00
Size available: S (1)
Length: Normal



*Fabric: SPANDEX (socks-like)

(a)    Colour: Pink/White
Price: RM 6.50
Size available: Free size
Length x width: 40cm x 10cm
Getah: 8.5 cm

(b)   Colour: Blue/Purple/White
Price: RM 6.50
Size available: Free size
Length x width: 40cm x 10cm
Getah: 8.5 cm



Ini adalah close-up untuk tekstur kain spandex ni.


Next is............


LOVELY LAENA

(Sorry for that name, owner dia yang kasi nama ni, bukan salah saya nama panggilan saya Laena. HA HA HA)

Okay series yang ni sesuai kalau korang suka corak comel-comel, nampak cam beby-beby sikit. Hahak. Overall series ni sangat comel, and of course, selesa untuk dipakai.


Untuk siri ni, panjang satu-satu handsock boleh dibandingkan dengan handsock yang lainnya secara relatif mengikut dalam gambar.

(a)    Colour: Light Purple Heart
Price: RM 10.00
Size available: S
Length x width: 34 x 11 (pendek sikit dari yang Normal)
Getah: 9 cm

(b)   Colour: Pink Big Polka Dot
Price: RM 11.00
Size available: S
Length: Normal

(c)    Colour: Dark brown/Light blue small polka dot
Price: RM 11.00
Size available: SOLD OUT
Length: Normal

(d)   Colour: Baby pink Cherry
Price: RM 13.00 (special pack with high quality fabric)
Size available: SOLD OUT!
Length x width: 45 x 10.5 (longer) 
Getah: 11cm
*material cotton dia sangat selesa, and I have this one! haha



(e)    Colour: Dark blue flower
Price: RM 11.00
Size available: L (1)
Length: Normal


Dah penat tengok handsock bercorak-corak? Okay now boleh cuci mata tengok yang plain pulak, sesuai dipakai dengan baju yang bercorak! :)


'AADIYA 1

(a)    Colour: Pure White
Price: RM 8.50
Size available: S(5), M(4), L(1), XL(2)
Length: Normal

(b)   Colour: Grey
Price: RM8.50
Size available: SOLD OUT
Length: Normal

(c)    Colour: Light brown
Price: RM8.50
Size available: S(1), M(2)
Length: Normal

(d)   Colour: Dark chocolate
Price: RM8.50
Size available: S (2)
Length: Normal



'AADIYA 2

*EXCLUSIVE (More stretchable & thicker cotton)

(e)    Colour: Red
Price: RM 12.00
Size available: S (1)
Length: Normal

(f)   Colour: Blue
Price: RM12.00
Size available: M (1)
Length: Normal




Ni close-up untuk handsock 'Aadiya 2. Kainnya sangat selesa dan ianya lebih tebal dari kain t-shirt biasa sebab saya sendiri dah rasa pegang material ni. hehe



Untuk panjang handsocks yang ditulis sebagai 'Normal', berikut merupakan ukuran bagi handsocks tersebut:

Size Measurement


Size S,
A = 4.5"
B = 4"

Size M,
A = 5"
B = 4"

Size L,
A = 5.5"
B = 4.5"

Size XL,
A=6"
B=5"
This is length* for each size
S=15.8"
M=16.0"
L=17.8"
2XL=18"
(*+/- approximate +1-3 cm)
The length is measure from wrist till centre of arm
(between elbow and shoulder).


Okay kalau susah nak bayang macam mana lebar handsocks ni, bagi yang kenal saya, saya selesa pakai saiz L sebab memang longgar. Kalau M dia macam muat-muat just ada longgar sikit je. Tapi kalau handsocks macam tshirt ni kita nak pakai kat luar, bukan nak pakai dalam baju kurung, jadi kenalah longgar kan? Kalau tangan yang memang kurusssss tu, saiz M okay, boleh longgar dah tu, S pun boleh insha Allah..

Okay jadi untuk produk ni, sebenarnya ia adalah milik seorang sahabat saya, jadi sebarang pertanyaan atau berminat nak beli, boleh email ke:

w_husni@ymail.com

Kalau berminat nak beli, emailkan butiran tersebut:

NAMA
ALAMAT
NO. TELEFON
JENIS HANDSOCKS: <nama siri><jarak><code>, contoh: 'aadiya (a)
SAIZ: L
PREFERENCE UNTUK DIHUBUNGI: via email/sms



okay dalam email tu bolehlaaah lebih kurang macam ni:

NAMA: Laena
ALAMAT: Kolej MARA Seremban (alamat kena penuh ya!)
NO. TELEFON: 01-rahsia
JENIS HANDSOCKS: 'Aadiya (a)
SAIZ: L
PREFERENCE UNTUK DIHUBUNGI: SMS



Semua pembayaran boleh dibuat di akaun CIMB (CIMB sahaja)sahabat saya ni. So, kalau dah confirm pembelian, baru cik ni akan bagi no. akaun untuk pembayaran...

POSTAGE adalah RM6 :)

Maximum booking day hanyalah selama 3 hari, jika dalam tempoh 3 hari anda tidak mengesahkan pembelian atau tidak melakukan pembayaran, booking akan dibatalkan..

Jagalah aurahmu wahai perempuan! :)
Selamat beramal!

Assalamualaikum~

*Perhatian: Cik Husni kata barang-barang hanya akan dipos pada setiap hari Isnin sahaja...




This is me then,

Monday, March 5, 2012

Wednesday, January 4, 2012

Pencil Case and Superman

Assalamualaikum.. ai nak update sikit ni~ heheeee


Ni pencil case order daripada adik Jijah, adik kawan saya.



Ni pulak pencil case order daripada roomate saya, Dayah.

Harga pencil case hanyalah RM10 aje... ada lining di dalam okay!! :D

Pattern kain boleh rujuk kat post pasal wrislet.

Okay next. Ni pulak order daripada Afiq, collegemate. Okay Superman 5 biji.
Itu sahaja.. bye!

An Order From Kedah

Assalamualaikum dan hai.. Sepanjang cuti sem 3 haritu, banyak habiskan masa dengan siapkan order ni la T___T

Ada banyak jenis barang yang diorder.. hp strap ada, brooch, cekak.. so, cuci la mata, tengok la gambar-gambar ni~ hee


BROOCHES






HP STRAP





HEADBANDS









Bye! Assalamualaikum~