Friday, December 30, 2011

Guitar Chord

Assalamualaikum!
Cewaaah tajuk entri tak leh bla. Bajet nak letak chord guitar la kat sini.. haha. Saje je letak tajuk tu. Tampak menarik sikit, sebab entri kali ni nak tunjuk order dari Mardhiah, junior kat sekolah Convent dulu. Dia order keychain alphabet dengan gitar. Alphabet, and guitar. Kalau nak main gitar kena belajar chord dia kan. Chord dia dalam bentuk alphabet kan? Hahaha pandai tak ai relate-kan benda-benda ni? wahahaha.. > berbangga diri =.=''


Okay, ni semua adalah order dari cik Mardhiah kite. Hopefully everything is okay.. huhu












Ni pulak nametag.


Itu saja.. Assalamualaikum :)



Thursday, December 29, 2011

Quick Update: Hair Clips


Assalamualaikum...

Ni kaklong buat untuk anak customer ibu. Baru 3 tahun kot umur Balqis Qistina. Sedap je nama dia. huhu.
Kalau nak tempah, email je ye. Harga kita boleh bincang-bincang (wink2! ^^). Banyak lagi desigh boleh buat. Well, imagination can be widen without any barrier.. wahhh. Asalkan, brainstorm brainstorm!!

Okay bye!

Wednesday, December 21, 2011

Quick Update: Hair Clips


Assalamualaikum...

Ni kaklong buat untuk anak customer ibu. Baru 3 tahun kot umur Balqis Qistina. Sedap je nama dia. huhu.
Kalau nak tempah, email je ye. Harga kita boleh bincang-bincang (wink2! ^^). Banyak lagi desigh boleh buat. Well, imagination can be widen without any barrier.. wahhh. Asalkan, brainstorm brainstorm!!

Okay bye!

Thursday, December 15, 2011

Tutorial: Easy Handmade Recycle Vintage Card

Nak hantar hadiah kat kawan, tapi takkan hantar hadiah je? Okay tiba-tiba rasa nak buat kad. So saya dah buat kad konon-kononnya vintage la untuk dua orang kawan yang birthday bulan 12 ni.


So ni bahan-bahan yang digunakan..

Kulit buku latihan sekolah
Gam UHU
Gam cair
Gunting
Dua jenis renda fabrik
Manik untuk hiasan
Hiasan bunga kering
Pensel
Pembaris



Okay mula-mula guntingkan kulit buku latihan tu...



Lepas tu lipat jadi dua supaya ada garisan kat tengah tu, macam dalam gambar.



Then sapukan gam cair kat bahagian yang kite taknak (macam dalam gambar tu),



then kite lipat balik kulit buku tu jadi macam ni. Yess... ha lepas tu lukis garisan kat keliling kulis buku macam dalam gambar ni. Ini untuk memastikan keliling kad ni kemas.



Lepas tu kite gunting ikut garisan tu.. kite buang semua basi tu...



Jadi, lepas dah gunting tu, siap-siap la tulis ucapan dulu. Senang nanti. Then, guna gam UHU untuk gam kat satu side kad ni macam dalam gambar.



Kemudian lekatkan renda fabrik kat garisan gam UHU tu macam dalam gambar.



Letak lagi gam UHU atas renda fabrik tu.



Dan kemudian... lipat renda tu ke atas dan lekatkan ia! Baru kemas kan.



Buat kat keliling kad tu sampai jadi macam ni.




Saya guna renda yang berlainan pula untuk ikat jadi reben, lepastu lekat kat satu penjuru kad ni.



Ha, daun kering ni daun bunga ros segar. Saya dah lama simpan benda ni dalam diary keje sekolah (haha sekolah lagi ke??). Biar lama-lama dalam buku tebal, dan dapatlah bekalan bunga kering buatan sendiri! haha
Hiaskan mengikut kreativiti anda. 



Ini pulak kelopak bunga ros yang dah kering dalam diary.



Lepas tu, saya tambah hiasan manik faux pearl kat tengah-tengah kelopak bunga ros tu. Nak nampak lawa sikit. haha

So itulah hasilnya. Simple je.. Tapi korang mesti ada idea yang lagi hebat kan.
Lagi best sebab kita pakai barang recycle. Jimat pun jimat kan kan kan :D




Dah pos dah pun kad-kad ni sekali dengan hadiah birthday. Harap diorang suka ! huhu

Assalamualaikum semua ^^




Wednesday, December 14, 2011

News


Assalamualaikum..

Just nak update blog sekejap je.
Kebelakangan ni serabut sikit.
Macam-macam masalah datang.

Okay, let's think positively.
Let us take this as a test from Allah The Almighty.

All good things for those who wait and patient.

Oh ya, alhamdulillah, Allah mengurniakan rezeki kepada saya dalam bisnes kecil-kecilan ni.
Terima kasih kepada mak Haiza (collegemate saya).
Bulk order akan cuba disiapkan sepantas mungkin dan menepati kualiti yang sepatutnya!



Ni antara design headband yang saya design sendiri.. Baru buat 3, nak buat contoh dulu kat mak Haiza sebab katanya maknye nak tengok dulu. huhu

Alhamdulillah.
All praises to Allah.

Mari bekerja !
Assalamualaikum :)





Sunday, December 11, 2011

Handmade Kawaii Wrislet

FLORAL SERIES



Morning Mist

Code: WR001
Size: approx. 7'' x 7''

Price: RM 12

Reserved to Miss Nuratikah
(Available for remake)


Sweet Garden

Code: WR002
Size: approx. 7'' x 7''

Price: RM 12

Reserved to Miss Kamaliah
(Available for remake)




Lemon Flora

Code: WR003
Size: approx. 7'' x 7''

Price: RM 12



GOLD SERIES





Mystique

Code: WR004
Size: approx. 7'' x 7''

Price: RM 12





Sweet Fita

Code: WR005
Size: approx. 7'' x 7''

Price: RM 12



Place your order by filling in the form. At the 'items' column, fill with the item's code and leave the 'jenis gantungan' column empty :)

Korean Themed Products On Sale!



Drumstick hp strap from My Girlfriend Is a Gumiho KDrama.

Harga jualan di Mudah.my ialah RM10

RM 10 only

100% handmade. Hard to find anywhere in Malaysia of course. (:





Outer part.


 Inner part. Ada dua lapis ya.. supaya lebih kukuh!

Pouch berzip bertemakan gambar Kim Jae-Joong JYJ dalam bentuk chibi.

Pouch berzip yang boleh digunakan untuk simpan hp, simpan kad-kad penting, IC, tiket bas haha, lesen memandu, Boleh juga dijadikan sebagai bekas menyimpan duit.

Harga jualan di Mudah.my ialah RM15
Rujukan: http://www.mudah.my/vi/12769454.htm


RM 15 only




Plush from Marry Me Mary KDrama hp strap.

Harga jualan di Mudah.my ialah RM10
RM 10 only

100% handmade. Hard to find anywhere in Malaysia of course. (:




ni la Drumstick tu daripada sedutan drama My Girlfriend is a Gumiho.



 Ni plush tu (dalam bulatan merah) daripada sedutan drama Marry Me Mary.


Ni ialah inspirasi kepada hp pouch Jae-Joong.


Saturday, December 10, 2011

No Title

 Ahahaha. Post kali ni tak tau nak letak title apa. So decide taknak letak title!


Sebelum cuti sem, ada kawan kolej order hp strap bentuk owl, nak 3. Nama dia Hani.. Hani ni student A-Level Accounting~


Ni on the making of owlsss.....


Tadi tu tunjuk bahagian depan. Ni bahagian dalamnye pulak. Setiap satu keping yang dilekat kat atas layer depan keychain ni dijahit satu-satu. Bagi saya, benda ni agak renyah sebab dah lama tak menjahit! hahahaha


Okay, so inilah hasilnya. Ni view dari tepi. Sebenarnye takde la tepi sangat kan =.= senget je.



Oh ya, haritu masa last day kat kolej aka hari kepulanganku (wuhuu!) lepas balik tu kitorang singgah kat rumah sepupu kat Kelana Jaya. Kaklong siap-siap bawak dari rumah sepasang sepit rambut yang dia buat untuk Ain. Ain tu anak saudara kitorang! Comelkan budak-budak pakai sepit macam ni? hehe


Inilah Ain dengan adik ai~ pakai jersi sama, macam tshirt kapel pulak. wakakaka. Sepit tu dia pakai kat belakang, so tak nampak. Saje nak introduce Ain kat sini. haha. Ain ni umo baru 2 tahun rasanya.

Okay la takat tu je.. Apa-apa nak tanya, email je saya kayhhh...
Assalamualaikum~