Monday, February 21, 2011

new project


ni love love. haha. baru potong sikit... ada student UiTM order, tunggu la bila dah siap nanti, baru tunjuk apa benda sebenarnya ni..haha... ni still kosong lagi. okay baiiii !






gambar-gambar dari blog lama

haiiiiii. Saje je nak upload gambar-gambar lama dari blog lama. Perhatian ya...dalam gambar-gambar ni semua dah ditulis dengan url blog lama, so just ignore it. hehe
blog lama dah jadi blog merepek. takmau campur dengan blog crafting :D

ni ada 4 phone straps huruf N terbalik, dua S, dan R. ni kakak senior order~
ni pulak penanda buku, Anis request. Anis ni schoolmate saya sampai dah jadi collegemate skang ni. tapi tak dapat bilik sama. haha.
kitorang sama-sama dapat Matrik Perak (KMPk), sama-sama dapat program Asasi Sains Hayat kat Pusat Asasi Sains Universiti Malaya (PASUM), tapi dua-dua tu kitorang tak masuk, sebab kitorang dah taken by MARA scholarship dah...hahaha...
sama-sama amik course Dentistry, sama-sama dah hajat ke Manipal, INDIA !!!
ni Mr. Bear... baru balik office kot..ada kolar..haha
satu dah diculik oleh Haiza, dan lagi dua dah diculik oleh Ikhwan Nasir... dua-dua collegemates saya. diorang dua-dua amik course Medic.

tu je la dulu, nak siapkan lab report.
hehe daaaa~

cuci-cuci mata kat entri lama ni ya~ hehe

entri 1 - mostly ialah brooch
entri 2 - keychain and phone charm


Monday, February 14, 2011

Sulam Reben

sulam reben... Ibu dengan saya tengah gilakan sulam reben sekarang ni. Kaklong pun dah start try buat sulam reben. Ibu nak buat, tapi ibu kata busy sikit dengan langsir. So, better ibu jahit langsir dulu kan ? btw, masa cuti CNY hari tu, saya ada la try buat sulam reben ni. ehem, takde la jadi cantik sangat, tapi boleh kot untuk 1st trial..hehe...
well, hasil sulung mesti la nilai dia tinggi pada kite walaupun tak cantik kan? So, i have decided to made it into a..a....a...a apa ha? ala benda gantung-gantung dalam kereta la. haha. At least, family kite nampak kite every time naik kereta even saya ada jauh kat Seremban. hikhik
nak balik Perak :'( 

hahahaha ini lah dia ! dah gantung dalam kereta dah. hihi
bunga ros tak jadi sangat...haha




Sunday, February 13, 2011

English Country Design ~

Hai ! haha...ni, ada bawak barang baru ni... ni sarung kusyen, semua comel-comel dowwww... hari tu masa balik rumah time cuti CNY la, masuk-masuk je rumah, terus terpandang kusyen-kusyen baru ni ! Ibu kata, ibu baru jahit tu. Tiba-tiba syok jahit kusyen.

*FYI, ibu saya seorang Master jahit langsir. haha

and then, terus la saya cakap kat ibu,
"Ibu, nak letak dalam blog tak ? Boleh juuuaaaalll !! Orang sukeee ! "
then, ibu kate, "Pun boleh..." hihi

So, inilah dia. Cuci-cuci la mata...hehe
SET 1 : Groovy Orange

SET 2 : Pink Country

SET 3 : Sweet Purple (ada dua helai sepatutnya ni)

So, satu set custom made sarung kusyen ni kami letak...jengjengjeng

RM 25.00 ONLY !

tapi tak termasuk kos penghantaran tau.
lain-lain bayaran boleh runding nanti,
payment pulak? boleh guna akaun Maybank.

we will guide you to the next step :)

Anything to ask? Feel free to text this number : 0175349304

or, you can email us at

laena_kim@yahoo.com
or izzatiefar@yahoo.com

tapi kalau guna number phone tu lagi cepat. hehe

*tempahan untuk sarung kusyen sentiasa on.
untuk keychain, phone strap, or anything craft by felt, tak bukak kot. sebab saya yang buat, and saya ada kat kolej. kat kolej takde perkhidmatan pos :(



neu neu ?

ni brooch made of buttons. hahahaha ai likeee ! benda ni dah jual kat kolej. hihi. handmade handmade !

ni felt birthday card, Man aka Pikok order. hehehe 1st time buat ni !

ni Izzat Latiff punye order, guitar !

ni Mr. Teddy lagi, Miss Wahida Amalin, college-mate aka classmate Math and English saye order..hihik
ni bahagian belakang, W.A. ialah Wahida Amalin...

tu je, lepas ni kena buat order baru daripada students UiTM, semua Pikok yang promote. kikikik thank you Man !





Saturday, February 5, 2011

1st post !

assalamualaikum hai hai ! Hehe dah tukar ke blog baru, url just same but with single 'N' only...hehe. blog ni khas untuk handmade things only, tak mau dah campur-campur dengan blog privacy mcm before ni. so, hepi lahh ni ?? - hepi laaa !

ni kawan dari UM order ~ Miss Lin ! hehe

ni kawan kepada kawan UM tadi. Ni ialah brooch ya~ Miss Ayu ! hehe

ni Teddy. Yang AYU, FIT, MAI, and ZAM tu budak UM. yang AZRUL tu another customer punye.

ini guitars dua-dua dah ada owner diorang.

ni kakak senior kelas BT order lagi. hardcore betui dia order, btw i likeee ! hehehehe

*ala rasa lain maca la dah tulis kat blog baru...tak bestttt !
takpe, slow mlow dulu, this is a far way better i guess.